Viikon vinkki: Tässä helppo ja hapottava reisitreeni, jossa tarvitset jumppapalloa

Kokeile kolmen liikkeen reisijumppaa!

Kokeile kolmen liikkeen reisitreeniä!

Jalkakyykky ei ole suinkaan ainoa tapa treenata reisien lihaksia tehokkaasti. Olkoonkin, että jalkakyykky levytangolla on yksi parhaista liikkeistä reisien lihasten vahvistamiseen.

Jos haluat treenata reidet tehokkaasti, nopeasti ja ilman jalkakyykyn oikeaoppisen suorittamisen usein vaatimaa tekniikkaharjoittelua, tämän viikon vinkki tarjoaa oivan treenin. Sen suorittamiseen menee vain puolisen tuntia.

Harjoituksessa kolme liikettä suoritetaan peräkkäin siten, että liikkeiden välillä tauko on vain sen pituinen, kuin aikaa menee seuraavaan liikkeeseen siirtymiseen. Tällä tavoin saat reisiin todella hyvän hapotuksen, eikä harjoituksessa tarvita kovin suuria vastuksia.

Tärkeää! Ennen treenin aloittamista lämmittele vähintään kymmenen minuutin ajan esimerkiksi polkemalla kuntopyörää, kävelemällä juoksumatolla tai käyttämällä soutulaitetta.

Ennen varsinaisen treenin aloittamista tee yksi ”lämmittelykierros”, jossa käyt läpi jokaisen seuraavista treeniliikkeistä.

Tee nämä liikkeet peräkkäin:

Kyykky jumppapalloa vasten

Tee näin: Aseta jumppapallo selän ja seinän väliin. Nojaa palloon pitäen jalkasi lievästi etuviistossa (jotta saat painon kunnolla palloa vasten). Laskeudu kyykkyyn (voit kokeilla yltätkö sormilla lattiaan) ja nouse hallitusti ylös. Muista pitää jalkaterät aavistuksen sivuilla ja varmista, että polvet liikkuvat varpaiden suuntaan. Tee 10-15 toistoa. Halutessasi voit lisätä vastusta käsipainoilla.

Reiden koukistus laitteessa

Tee näin: Kuntokeskus Riihimäestä löydät reiden koukistuslaitteen, jossa liike tehdään istuen. Tee laitteessa 10 toistoa rauhallisella, tasaisella tempolla.

Reiden ojennus laitteessa

Tee näin: Reiden ojennus tehdään niin ikään rauhallisella tempolla. Pidä liike käynnissä koko ajan eli älä pysäytä liikettä ala- tai yläasennossa! Tee 10 toistoa.

Pidä 2-3 minuutin tauko ja toista samat kolme liikettä peräkkäin. Tee neljä kierrosta (+1 lämmittelykierros aluksi).