Viikon vinkki: Onnistu tavoitteessasi – Näin kasvatat motivaatiota liikkumiseen

Näin kasvatat motivaatiotasi liikkumiseen

Lue vinkit itsesi motivoimiseen!

Jokaisesta meistä tuntuu välillä, että motivaatio on hukassa. Tuhannen taalan kysymys onkin, miten motivaatiota voi ruokkia ja miten sen löytää uudelleen? Tai jos olet aloittamassa esimerkiksi liikuntaharrastusta, miten saisit liekin syttymään, jotta harrastus pysyisi osana arkea.

Kokosimme vinkkejä avuksesi!

  1. Aseta tavoite. Määritä selkeitä ja realistisia tavoitteita liikunnalle. Pyri siihen, että tavoite ei ole liian vaikeasti saavutettava, mutta toisaalta ei myöskään liian helppo.
  2. Löydä mielekäs liikuntamuoto. Tämä on tärkeää! Valitse liikuntamuoto, joka oikeasti kiinnostaa. Kun nautit siitä mitä teet, on todennäköisempää, että pysyt motivoituneena. Liike on lääke, joten voit myös kokeilla eri lajeja matalalla kynnyksellä.
  3. Luo säännöllinen rutiini. Aikatauluta liikunta osaksi päivääsi. Näin liikunta voi tulla luonnollisemmaksi osaksi arkeasi. Jos aikatauluttamisesta tulee stressi, pyri valitsemaan mahdollisimman ”varma” ajankohta ja tee siitä tapa.
  4. Kutsu kaveri mukaan! Liikunta kaverin kanssa voi tehdä liikkumisesta hauskempaa ja sitouttavampaa. Ystävän kanssa voi myös kannustaa toinen toistaan.
  5. Seuraa edistymistäsi. Pidä kirjaa siitä, mitä olet saavuttanut. Kirjaa esimerkiksi harjoittelun määrä tai vaikka mielialan muutokset. Näin näet konkreettisesti, miten olet kehittynyt. Muista myös palkita itsesi tavoitteen saavuttamisesta!
  6. Monipuolisuus rocks! Vaihtele liikuntamuotoja ja harjoituksia. Tämä auttaa pitämään liikunnan mielenkiintoisena ja haastavana.
  7. Kuuntele kehoasi. Älä pakota itseäsi liikkumaan, jos olet sairas tai uupunut. Lepo on yhtä tärkeää kuin liikunta.
  8. Aloita pienin askelin. Jos et ole tottunut liikkumaan säännöllisesti, aloita pienin askelin ja lisää vähitellen liikunnan määrää ja intensiteettiä. Hiljaa hyvä tulee!

Kiinnostaako motivaatio-opas?

Tilaa Kuntokeskus Riihimäen maksuton opas lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@kuntokeskusriihimaki.fi