Viikon vinkki: Älä unohda aerobista liikuntaa

Näin parannat peruskuntoa

Reipas kävelylenkki on hyvä tapa parantaa peruskuntoa. Kuva: Pexels

Paljon painoharjoittelua harrastavilla on monesti ”taipumus” unohtaa yksi merkittävä harjoittelun osa-alue: aerobinen kestävyystreeni. Tällä tarkoitetaan matalasykkeistä peruskuntoharjoittelua, jolla parannetaan kestävyyskuntoa. Toisin kuin moni kuntosaliharrastaja saattaa ajatella, hyvällä peruskunnolla on iso merkitys myös painoharjoittelussa. Jos olet huolehtinut peruskuntoharjoittelusta, jaksat suorittaa paremmin pitkiä sarjoja, supersarjoja tai kovimmillaan giant-settejä eli useamman kuin kahden liikkeen peräkkäisiä sarjoja. Joka tapauksessa, aerobisesta treenistä on aina hyötyä, olet sitten kuntosaliharrastaja tai kehonpainoharjoituksista pitävä kotitreenaaja.

Hyvä tapa aloittaa kestävyysharjoittelu on sisällyttää kaksi reipasta kävelylenkkiä jokaiseen viikkoon. Lenkin keston tulisi olla mielellään noin 45 minuuttia. Reipas kävely tarkoittaa, että sykkeesi nousee, mutta et hengästy huohotuksen tasolle.

Vinkki pähkinänkuoressa: Paranna sarjakestävyyttäsi kehittämällä aerobista kuntoa ja hapenottokykyä! Lisää pari kävelylenkkiä tai hyvin kevyttä hölkkälenkkiä jokaiseen viikkoon.