Turvallisen treenaamisen huoneentaulu – Voitetaan epidemia yhdessä

Kuntokeskus Riihimäki on koronaepidemian alusta lähtien käyttänyt suurimman osan ajasta sen varmistamiseen, miten harjoittelu voidaan toteuttaa mahdollisimman turvallisesti.

Vuosi sitten metsästimme kivien alta desinfiointiaineita ja käsidesiä. Pyrimme informoimaan asiakkaitamme vastuullisesta ja turvallisesta harjoittelusta. Otimme käyttöön Vello-ajanvarauskalenterin, jota moni onkin käyttänyt säännöllisesti. Kiitos siitä asiakkaillemme! Kuten myös siitä, että todella moni huolehtii harjoittelun aikana käyttämiensä kuntosalivälineiden puhdistamisesta. Tällä on iso merkitys.

Hallitus kertoi tänään, että Suomi siirtyy maaliskuussa poikkeusoloihin. Vielä ei tiedetä tarkasti, mitä kaikkea tämä tuo tullessaan. Teemme edelleen kaikkemme minkä pystymme sen eteen, että harjoittelu onnistuu.

Pyydämme jokaista asiakastamme varaamaan kuntosaliharjoitteluajan Vello-kalenterista. Näin pystymme rajaamaan kuntosalilla samanaikaisesti olevien ihmisten määrän kymmeneen henkilöön. Varaus onnistuu tuttuun tapaan täältä. Vello-kalenterista löytyy oma ajanvarauskalenteri ryhmäliikuntatilalle. Muistathan, että salilla on väljempää aamuisin ja keskellä päivää.

Pyydämme myös, että jokainen kiinnittää huomiota turvaväleihin kuntosalilla. Jos treenaat kaverin kanssa, pidä kahden metrin väli toiseen suorituksen ja palautuksen aikana. Jos pukuhuoneessa on ihmisiä, odota hetki omaa vuoroasi. Turvaväleillä on todella merkitystä. Muista pestä käsiäsi myös liikkeiden välissä. Älä kosketa kasvojasi treenin aikana.

Tiloissamme on edelleen Genano-ilmanpuhdistimet sitä varten, että kuntosalin huoneilma olisi mahdollisimman puhdasta. Tärkeää on huolehtia käsihygieniasta ja ennen kaikkea siitä, että salille ei tulla oireisena. Jos kurkku on vähänkään käheä, nenä vuotaa tai pää on kipeä, on vastuullista toimintaa jäädä kotiin.

Tilanne koettelee meitä kaikkia, mutta uskomme, että olemme hiljalleen voiton puolella. Rokotteet tulevat aikanaan. Nyt näyttää siltä, että rokottaminen viivästyy alkuperäisestä aikataulusta, mutta valoa on silti tunnelin päässä.

Jaksetaan siis vielä! Kun vedämme yhtä köyttä, selviämme ja voimme palata nopeammin normaalimpaan arkeen.

Muistetaan siis nämä:

  1. Pestään käsiä, myös treenin tauoilla.
  2. Käytetään käsidesiä salille tullessa ja salilta poistuessa.
  3. Pidetään kahden metrin turvaväli muihin.
  4. Käytetään Vello-kalenteria.
  5. Ei tulla oireisena salille.
  6. Ei ähkitä ylimääräistä, ainakaan toisten lähellä.
  7. Puhdistetaan käytetyt laitteet pesuaineella (suihkepulloissa) käytön jälkeen.