Tämän takia kävely on terveellistä

Suositeltava päivittäinen askelmäärä on 8 000 askelta.

Suositeltava päivittäinen askelmäärä on 8 000 askelta. Kuva: Pexels

Kävely on yksi parhaista tavoista huolehtia painonhallinnasta, mutta sillä voi olla yllättäviä vaikutuksia myös muuhun terveyteen kuten veriarvoihin. Kävely pitää yllä pintaverenkiertoa ja kun kävelet reippaasti, aerobinen kunto paranee. Pyri kävelemään kerralla noin tunnin ajan.

Tämän takia kävely todella kannattaa!

  1. Parempi fyysinen kunto. Kävely auttaa ylläpitämään hyvää fyysistä kuntoa. Se parantaa kestävyyttä, vahvistaa lihaksia ja edistää nivelten liikkuvuutta.
  2. Sydänterveys. Säännöllinen kävely auttaa alentamaan verenpainetta, parantaa verenkiertoa ja vähentää riskiä sydän- ja verisuonitauteihin.
  3. Painonhallinta. Kävely polttaa kaloreita ja edistää painonhallintaa. Reipas kävely on tehokkaampi tapa karistaa kiloja verrattuna juoksuun, joka nostaa sykettä yli aerobisen sykealueen.
  4. Mielenterveys. Kävelyllä on myönteisiä vaikutuksia mielenterveyteen. Se auttaa lievittämään stressiä, vähentämään ahdistusta ja parantamaan mielialaa.
  5. Parantunut unenlaatu. Kävely voi auttaa parantamaan unen laatua. Raitis ilma tekee hyvää etenkin toimistotyöntekijälle.
  6. Luuston ja nivelten terveys. Kävely ei rasita nivelten ja luuston terveyttä samalla tavalla kuin esimerkiksi juoksu.
  7. Helppous. Kävely ei vaadi varusteita tai erityistä taitoa. Voit kävellä lähes missä tahansa ja milloin tahansa.