Tämän takia aamutreeni voi olla oikea valinta arkeesi

Ota aamutreeni osaksi arjen rutiineita

Aamutreeni voi olla hyvä tapa lisätä liikuntaa kiireiseen arkeen. Kuva: Pexels

Oletko miettinyt, miten voit saada lisää energiaa päivääsi? Aamutreeni voi olla juuri se tapa, joka auttaa sinua saavuttamaan tämän tavoitteen.

Vaikka aamutreeni saattaa tuntua hankala ajatukselta, se voi olla juuri se keino, jolla voit lisätä liikuntaa kiireiseen arkeen.

Miten voit sisällyttää aamutreenin omaan arkeesi? Kokosimme joitakin vinkkejä tueksesi.

  1. Suunnittele etukäteen. Mieti, minkä tyyppistä treeniä haluat tehdä, kuinka pitkän ajan olet valmis siihen käyttämään ja mihin aikaan aamusta haluat treenata. Kirjaa nämä tiedot ylös ja tee itsellesi selkeä aikataulu. Aikataulu auttaa pysymään tavoitteessa.
  2. Valmistaudu illalla. Laita treenivaatteet valmiiksi, täytä vesipullo ja aseta treenivälineet valmiiksi. Näin aamulla sinun tarvitsee vain nousta ylös. Muista, että voit treenata myös kotona tekemällä esimerkiksi kehonpainoharjoituksen.
  3. Aseta realistiset tavoitteet. Jos et ole tottunut aamutreeneihin, älä odota tekeväsi heti kovinta mahdollista harjoitusta. Aloita pienestä ja lisää intensiteettiä vähitellen.
  4. Herää aikaisemmin! Aamutreeni ei kuitenkaan tarkoita, että sinun täytyy luopua tärkeästä unesta. Yritä sen sijaan mennä aikaisemmin nukkumaan, jotta saat tarpeeksi unta ja heräät virkeänä. Muista, että riittävä uni on aamutreeniä tärkeämpää.
  5. Tee treenistä mukava kokemus. Valitse treenimuoto, joka motivoi sinua. Se voi olla jooga, juoksu, voimaharjoittelu tai mikä tahansa muu liikuntamuoto, joka saa sinut innostumaan. Kun treeni tuntuu mukavalta ja nautinnolliselta, on helpompaa tehdä siitä osa aamuarkirutiinejasi.
  6. Muista lämmittely! Aamulla kroppa voi olla jäykkä. Muista lämmitellä ennen harjoitusta vammojen välttämiseksi!
  7. Palkitse itsesi. Kun olet suorittanut aamutreenin, palkitse itsesi jollakin mukavalla, kuten hyvällä aamiaisella tai rentouttavalla suihkuhetkellä.
  8. Ennen kaikkea: Kuuntele kehoasi. Älä pakota itseäsi treenaamaan, jos tunnet olevasi liian väsynyt tai kipeä.