Oletko jo bongannut salilta Ringa Ropon? Tekee ensi yönä poikkeuksen

Tokion olympiakisoissa hypätään ensi yönä Suomen aikaa naisten korkeuden karsinta. Luvassa on suomalaisjännitystä, sillä mukana on hienoja hyppyjä kuluvan kesän aikana esittänyt 22-vuotias Ella Junnila.

Ella Junnila ylitti SE-korkeuden 196 ensimmäisellä yrityksellään Puolan EM-hallikilpailuissa ja toi kotiintuomisinaan pronssisen mitalin.

Ellan äiti Ringa Ropo tunnetaan pituushyppääjänä, mutta hänkin on kisannut urheilu-uransa aikana korkeushypyssä. Ropolla on edelleen hallussaan pituushypyn Suomen ennätys tuloksella 685.

Ropo on Suomen yleisurheiluhistoriassa poikkeuksellinen urheilija, sillä hän on voittanut pituushypyssä kaikkiaan kahdeksan Suomen mestaruutta. Luku nousee yhteentoista, jos hallimestaruudet lasketaan mukaan.

Tyttärensä otteita Ropo seuraa ensi yönä tiiviisti television välityksellä.

– Olen innokas penkkiurheilija ja eittämättä seuraan olympialaisia tiiviisti. Urheilu on parasta paikan päällä, mutta televisio ja radiokin tuovat kisat hienosti kotiin. Nyt kun yleisurheilu alkoi, seuraan lähinnä sitä. Toki kaikki lajit, joissa suomalainen on mukana, kiinnostavat. En ole herännyt yöllä katsomaan suoria lähetyksiä, sillä ne näkee oikein hyvin Yle Areenasta myöhemminkin, mutta ensi yönä teen poikkeuksen, kun tyttäreni hyppää korkeuden karsinnassa, Ropo kertoo.

Ropo liikkuu edelleen aktiivisesti, vaikka hän on kärsinyt viime vuosina polviongelmista.

– Kesällä olen pyöräillyt lähes päivittäin, saliharjoittelusta nautin syksyllä ja talvella. Kuntokeskus Riihimäki on ollut minulle mieluisa paikka, sillä sen laitetarjonta sopii minulle hyvin. Pidän tällaisesta pienemmästä salista.

Ropo kiittelee etenkin Kuntokeskuksen hygieniaa korona-aikana

– Kuntokeskuksessa se on hoidettu todella hyvin. Lisäksi pidän siitä, että salilla on hyvä vetonostolava ja painot voidaan pudottaa turvallisesti maahan. Eikä unohtaa sovi virtuaalisalia, jossa voi ihan rauhassa käydä Les Mills -virtuaaliaerobicissa tai spinningissä.

Kuntokeskus Riihimäki toivottaa onnea Ella Junnilalle ensi yön karsintakilpailuun!