Nyt voit tulla kuntosalille vaikka vain rentoutumaan

Kuntosalilla voi tehdä muutakin kuin treenata. On hyvä pitää mielessä, että salille tulo on usein tervetullut hengähdystauko kiireisen arjen keskellä. Sitä kuuluisaa ”omaa aikaa”, jota meistä jokainen tarvitsee silloin tällöin.

Mutta mitä ihmettä, salille siis rentoutumaan? Mitä se tarkoittaa?

Oma aika voi tarkoittaa esimerkiksi kehonhuoltoa. Kuntosalilla kehonhuolto onnistuu usein helpommin kuin kotona, jossa huomio kiinnittyy usein muihin asioihin kuten lapsiin, siivoamiseen tai muihin askareisiin.

Kovan treenin sijaan voit antaa kehollesi sen kovasti kaipaaman hengähdyshetken esimerkiksi venytellen tai istuen hierontatuolissa.

Kehonhuoltoa voi olla myös lihasrullailua tai kevyttä kävelyä juoksumatolla. Pääasia, että keho ei kuormitu samalla tavalla kuin normaalissa kuntosalitreenissä.

Äskettäin Kuntokeskus Riihimäki muutti spinning-huoneen rentoutumistilaksi, jossa voit viettää rauhallisen hetken yksin tai kaverisi kanssa. Tila soveltuu erinomaisesti rentoutumiseen, meditaatiohetkeen, joogaan tai hiljentymiseen.

Tila on suunniteltu siten, että sen valaistus, seinälle heijastettavat kuvat ja äänimaailma rentouttavat mieltä ja siirtävät ajatuksia pois arjen kiireistä. Tilasta löytyy myös hierontatuoli, joka oli aikaisemmin venyttelyalueella.

Tilaa voit hyödyntää myös rentoutumisharjoituksiin. Hyviä äänitteitä tähän tarkoitukseen löytyy esimerkiksi täältä.

Mukavia ja ennen kaikkea rentoja hetkiä treenin lomassa!

Kuntokeskus Riihimäen väki