Miten arjessa voi rentoutua? Kokeile vaikka näitä

Kokeile näitä vinkkejä arkiseen rentoutumiseen

Arjessa voi rentoutua esimerkiksi pienellä hemmotteluhetkellä. Kuva: Pexels

Arjen kiireinen tiimellyksessä voi välillä tuntua siltä, että rentoutuminen on hankala rasti. Lapsiperheissä aikaa jää usein liian vähän itselle. Oman ajan vaaliminen kuitenkin kannattaa, sillä silloin jaksat paremmin paitsi työelämässä, myös vapaa-ajalla. Kokosimme joitakin vinkkejä arkiseen rentoutumiseen!

  1. Kokeile hengitysharjoitusta. Istu alas, sulje silmäsi ja keskity hengittämään syvään ja hitaasti. Hengitä sisään nenän kautta laskien hitaasti neljään, pidä hetki ja hengitä sitten ulos suun kautta samalla periaatteella.
  2. Meditaatio. Meditaatio on erinomainen tapa rentoutua. Voit käyttää apuna meditaatiosovelluksia tai -videoita tai voit vain istua hiljaa, keskittyä hengitykseesi ja antaa ajatusten kulkea.
  3. Jooga. Jooga yhdistää liikkeen ja hengityksen, mikä voi auttaa rentoutumaan ja parantamaan joustavuutta.
  4. Luonnossa liikkuminen: Kävele, pyöräile tai vietä aikaa ulkona luonnossa. Luonnossa oleminen ja liikkuminen auttavat monia rentoutumaan. Sen on todettu myös vähentävän stressiä. Ja raitis ilma on aina hyväksi!
  5. Kylpyyn? Rentouttava kylpy voi olla erinomainen tapa rentoutua. Voit lisätä kylpyveteen esimerkiksi laventeliöljyä tai merisuolaa.
  6. Lukeminen. Hyvä kirja tai lehti voi auttaa sinua irrottautumaan arjen stressistä.
  7. Harrastukset. Vietä aikaa harrastusten parissa, jotka tuovat sinulle iloa. Joskus pelkkä musiikin kuuntelu voi auttaa.
  8. Sosiaalinen aika. Vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa. Nauraminen ja keskustelu voivat olla erittäin rentouttavia kokemuksia!
  9. Säännöllinen liikunta. Fyysinen aktiivisuus auttaa vapauttamaan endorfiineja, jotka voivat parantaa mielialaa ja auttaa rentoutumaan.