Mistä motivaatio liikkumiseen? Jäsenemme kertovat

Kuva: Pexels

Yksi tärkeimmistä kehityksen mahdollistavista tekijöistä on motivaatio. Ilman motivaatiota ei synny päätöstä esimerkiksi liikuntaharrastuksen aloittamisesta.

Motivaatio johtaa tekoihin, jotka (esimerkiksi liikunnan suhteen) johtavat kehitykseen, joka puolestaan johtaa hyvään oloon ja motivaation lisääntymiseen.

Motivaatio on siis polttoaine, joka mahdollistaa tulokset, paremman olon ja hyvinvoinnin!

Siksi on äärimmäisen tärkeää löytää omasta elämästä motivaation lähteitä, jotka saavat sinut tekemään hyviä päätöksiä. voi olla, että varsinkin liikuntaharrastuksen alkuvaiheessa joudut hieman jopa ”pakottamaan” itseäsi liikkumaan, mutta mitä pidemmälle pääset elämäntapojen muutoksessa, ne alkavat ruokkia motivaatiotasi ja päivittäiset päätökset eivät tunnu enää läheskään niin haastavilta.

Motivaatiota kannattaa siis ehdottomasti metsästää!

Kysyimme äskettäin Kuntokeskus Riihimäen Heimo -ryhmän jäseniltä, mikä heitä motivoi. Heimo-ryhmä on avoin kaikille Kuntokeskus Riihimäen jäsenille.

”Se fiilis on parasta kaikessa”

Ryhmään tuli useita hyviä vastauksia. Tässä niistä listaa!

”Voiman saaminen joka helpottaa kummasti tähän toiseen harrastukseen. Ja tietysti se kun kilot karisee ja kun huomaa eron jaksamisessa.”

”Kun asettaa jonkun tavoitteen ja harjoittelun avulla lopulta saavuttaa sen niin se fiilis minkä siitä saa on parasta kaikessa tekemisessä.”

”Ainahan sitä haluaisi olla hoikempi, kiinteämpi, kasvattaa lihasta, poistaa rasvaa jne. Vähäinenkin liikunta auttaa jaksamaan arjessa, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin, itselläni ainakin. Se tunne sen jälkeen kun lihakset on tehnyt töitä ja ajatukset olleet muualla. Liike on lääke. Ja jos kotona teini kiukuttelee, niin parempi äidin karata lenkille tai salille. Leppyy molemmat sillä aikaa.”

”Mulla treenaaminen:

Tuottaa hyvän olon ja mielen
Edesauttaa kehon pysymistä toimivana
On tarvittaessa omaa tai yhdessä vietettyä aikaa
Ei välttämättä tarvitse edes tuntua treeniltä, vaan pelkältä hauskanpidolta kuten tanssiminen
Luo mahdollisuuden kehittää itseään
Tuntuu ja myös näkyy kivasti kropassa
On apu moneen vaivaan, kun vain malttaa kuunnella itseään, millaista/minkä tehoista treeniä juuri sillä kerralla tarvitsee.”
Toivottavasti Sinä, hyvä blogin lukija, sait näistä intoa ja virikettä oman motivaation metsästämiseen! Muista, että me Kuntokeskuksessa haluamme auttaa motivaation työstämisessä ja sen löytämisessä. Tule siis rohkeasti juttusille tai nakkaa sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@kuntokeskusriihimaki.fi.