Mantalle uusi koti: Tule tekemään hyvää ja jumppaamaan ilmaiseksi lauantaina 2.2.

Kuntokeskus Riihimäki etsii Manta-koiralle uutta kotia

Mantaan on helppo ihastua. Kun tapasin koiran ensimmäisen kerran parisen viikkoa sitten Eläinsuojelukeskus Onnentassussa, tuntemukset olivat ilmeisesti molemminpuoliset. Ainakin lähes, sillä Manta saattaa aristella miehiä. Minuun se kuitenkin suhtautui rauhallisesti ja tuntui, että ystävystyimme heti. Manta antoi jopa silittää, mitä se ei välttämättä vieraan kanssa tee.

Nyt Mantalle etsitään uutta kotia. Me Kuntokeskus Riihimäessä päätimme kantaa kortemme kekoon. Lauantaina 2. helmikuuta järjestämme kaikille avoimen kuntoilupäivän, jossa kaikki ohjatut jumpat ovat maksuttomia. Tilassamme on kuitenkin Onnentassun keräyslipas, johon voit osoittaa haluamasi summan Mantalle. Tavoitteena on löytää koiralle uusi omistaja, paras sellainen.

Mutta antakaas kun kerron hieman lisää tästä ihanuudesta. Manta tuotiin Onnentassuun pitovaikeuden takia. Se on yleinen syy tulla Eläinsuojelukeskukseen. Pitovaikeuteen voi olla syynä omistajien ero, muutto toiseen asuntoon, perheeseen syntynyt vauva tai ylipäätään se, että omistaja ei syystä tai toisesta pärjää koiransa kanssa.

Kolmevuotias Manta ei ole otollisin kohde uuden koiran ostajalle. Yleensä Onnentassusta löytyy koti nopeimmin pikkukoirille. Mitä isompi koira, sitä haastavampi se voi olla esimerkiksi ulkoiluttamisen kannalta. Mantakin saattaa vetää lenkillä, jolloin ulkoiluttajalta vaaditaan voimaa.

Onnentassun hoitaja Tanja kertoi minulle, että Manta kyllä tulee toimeen perheessäkin, mutta ideaalitapauksessa sen omistajalla ei ole lapsia. Ja se antaa leikata kynnet, mikä ei ole itsestäänselvyys kaikkien koirien kohdalla.

Manta on myynnissä 450 eurolla. Se ei ole paljon uudesta ihmisen parhaasta ystävästä.

Jos haluat tutustua Mantaan tarkemmin, tule käymään Kuntokeskus Riihimäessä helmikuun ensimmäisenä lauantaina. Manta on silloin paikalla noin klo 13.

Pauli Reinikainen