Hierontatuoli voi olla syy tulla kuntosalille: ”Pelkästään tämän takia liittyisin jäseneksi”

Otsikossa oleva lausahdus on peräisin eräältä Kuntokeskus Riihimäen jäseneltä. Istuttuaan muutaman kerran kuntokeskuksen tiloissa olevassa hierontatuolissa, kyseinen asiakas oli vakuuttunut. Niska-hartiakivut olivat lievittyneet.

Olen viime aikoina, asiakkaan kokemuksen kuultuani, istunut tuolissa pari kertaa viikossa. Kokemukset ovat vastaavanlaisia. Hartiani ovat kovan treenin ja istumatyön takia yleensä jumissa, mutta kallonpohjalihaksiin asti yltävä hierontatuolin käsittely on tehnyt hyvää.

Samalla olen miettinyt, että hierontatuolissa istuminen on myös rahanarvoinen etu. Perinteinen hierontakerta maksaa noin 40 euroa. Hierontuolin käyttö sisältyy jäsenyyden hintaan. Jos kävisin muuten kaksi kertaa kuukaudessa hierojalla, säästän helposti lähes 100 euroa. Pääsen myös hierontaan silloin kun haluan, aikaa varaamatta ja vaikka heti treenin jälkeen (toki käytyäni ensin suihkussa, koska hikisenä tuoliin ei ole asiaa).

Ihmishierojalla voin saada varsin hyvän hieronnan, mutta poikkeuksiakin on ollut. Pahimmillaan hieronta on ollut liian kovakouraista ja olen kärsinyt kaksi viikkoa hieronnan jälkeen aikaisempaa pahemmista lihasjumeista.

Hierontatuolin käsittely on joka kerta samanlainen, vakioitu. Kun olen istunut tuolissa pari kertaa, tiedän tarkalleen, millä voimakkuudella tuoli minua hieroo. Ei siis yllätyksiä.

En ensin uskonut, että tuolin hierontamekanismi voisi oikeasti hieroa tehokkaasti. Nyt olen pyörtänyt mielipiteeni. Tuolin ”kourat” hierovat hämmästyttävän voimakkaasti ja vieläpä juuri oikeista paikoista. Tuoli käsittelee hämmästyttävän hyvin myös alaselän ja pakaroiden alueen. Samalla saan myös kevyen käsi- ja jalkahieronnan. Vain reidet vaativat edelleen perinteisellä hierojalla käyntiä.

Jos olet jäsenemme, suosittelen ehdottomasti hyödyntämään hierontatuolia vähintään kerran viikossa!

 

Pauli Reinikainen

Valmentaja

Kuntokeskus Riihimäki