Esittelyssä Saana, Kuntokeskus Riihimäen uusi personal trainer!

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Saana Lindfors, alunperin kotoisin Kanta-Hämeestä Lopelta, mutta viimeiset kymmenen vuotta olen asustellut Lapissa Kittilän Levillä.

Millainen liikkuja olet?

Tykkään liikkua monipuolisesti. Lapsena harrastin tanssia, joka sitten myöhemmällä iällä vaihtui ryhmäliikunnaksi. Ryhmäliikunnan kautta innostuin itsenäisestä kuntosaliharjoittelusta. Nykyään en enää syty hirveästi perus kuntosalipumppailulle, vaan tykkään tehdä enemmän toiminnallista harjoittelua. Olen ollut aiemmin selvästi enemmän lihaskuntotreenin ystävä, mutta kokoajan myös kestävyysliikunnan määrä on lisääntynyt treeneissäni. Triathlon-buumin iskiessä Leville myös minä hyppäsin siihen mukaan ja olen käynyt haistelemassa kisatunnelmaa kolmen sprinttikisan verran. Niin ja pelasinhan minä muutaman vuoden salibandyakin, vaikka palloilulajit eivät koskaan ole varsinaisesti olleet minun vahvuuksiani 🙂

Levillä vierähti useampi vuosi uima-altaiden äärellä työskennellen, joten uinnista on tullut minulle tärkeä harrastus. Lapista on jäänyt myös rakkaus luontoon ja kyllä täällä etelässäkin täytyy aika-ajoin päästä luontopolulle koiran kanssa. Tässä kohtaa täytyy antaa suositus Lopelle, sieltä löytyy tosi kivoja retkeilypaikkoja, mm. Iso-Melkutin ja Luutasuo.

Mikä on taustasi liikunta-alalla?

En ollut koskaan ajatellut työskenteleväni liikunta-alalla, mutta vuonna 2011 jostakin yhtäkkiä tuli ajatus, että voisihan sitä kokeilla. Opiskelin Eerikkilän Urheiluopistossa Tammelassa liikunnanohjauksen peruskurssin. Täältä sain mm. SUH:n uimaopettajan ja FISAF:in kuntosaliohjaajan pätevyydet. Tämän jälkeen sainkin töitä Leviltä ja siellä toimin ryhmäliikunnanohjaajana, uimaopettajana ja kuntoremonttiryhmien parissa. Tulipa sitä yksi kesä pyörittyä myös jalkapallokoulujen ohjaajana.

Vuonna 2015 kiinnostuin Personal Trainerin työstä ja kouluttauduin Trainer4Youn Personal Traineriksi. Hetken aikaa tein yksilövalmennuksia, mutta aika ei ollut tuolloin oikea, joten jätin ne melko pian ja jatkoin ryhmäliikunnan parissa. Liikunta on ollut minulle kokoajan enemmänkin sivutyö, mutta vuonna 2019 päätin kokeilla, voisiko siitä tehdä päätyön. Toimin talven Levi Wellness Clubilla Personal Trainerina ja ryhmäliikunnanohjaajana. Noin kahdeksan vuotta olen työskennellyt myös kansalaisopiston opettajana eri ryhmäliikuntatuntien vetäjänä.

Haluan jatkuvasti kehittää itseäni ja liikunta-alassa onkin mahtavaa, että koulutuksia löytyy pilvin pimein. Kesällä suoritin avoimessa ammattikorkeakoulussa psyykkisen valmennuksen perusopinnot. Sain myös juuri viimeisimmän koulutukseni päätökseen ja toimin tällä hetkellä myös vauvauinnin ohjaajana!

Mikä on parasta Kuntokeskus Riihimäessä?

Parasta on sen halu kehittyä ja tuottaa monipuolisia ja uudenlaisia palveluita riihimäkeläisille ja lähialueen ihmisille. Treenipuitteet on hyvät ja salilta löytyy kaikki tarvittava! Myös se on hienoa, kuinka henkilökunta ja muut asiakkaat ottavat uudet ihmiset vastaan – lämmöllä ja avoimin mielin.

Mitkä ovat terveisesi Kuntokeskus Riihimäen asiakkaille?

Jos näette minut keskuksella, tulkaa ihmeessä juttelemaan ja kysymään neuvoa/apua/ihan mitä tahansa! Ja jos teillä on jotain toiveita, minkälaisia treeniryhmiä haluaisitte tarjolle, niin otamme ilomielin vastaan kaikki ideat.

Mitä uutta tuot mukanasi Kuntokeskus Riihimäen toimintaan?

Ensimmäisenä tulee mieleen kaikki opit, mitä olen saanut Lapista. Luontoliikuntaa, eräilyä jne. Ensimmäinen ulkotapahtuma onkin jo tullut myyntiin ja luvassa on varmasti paljon lisää! Ehkä voisi sanoa, että tuon palan Lappia tänne Hämeeseen 😉

Haluan myös monipuolistaa ajatusta kuntosalista ja personal trainerin palveluista. Monella yhä edelleen on se käsitys, että personal trainerin kanssa vaan pumpataan hauista kuntosalilla. Mutta se voi olla niin paljon muutakin, vain taivas on rajana! Haluan, että jokainen löytäisi itselleen sen oman tavan liikkua – oli se sitten siellä kuntosalilla raudan nostaminen tai polkujuoksu metsässä. Minä lupaan auttaa löytämään sen!

Milloin sinut voi tavata Kuntokeskuksella?

Vielä vähän vaihtelevasti, mutta kun hommat lähtee rullaamaan, niin säännöllisemmin 🙂 Minulle voi aina laittaa viestiä/soittaa, sovitaan tapaaminen! Puhelinnumeroni on 0413102251.

Mitä jäi kysymättä?

Milloin on paras aika treenata? Itse suosin ehdottomasti aamupäivätreenejä, niistä saa energiaa koko päiväksi!