Ensimmäisenä Suomessa: Kuntokeskus Riihimäki tuo asiakkailleen Advagymin – ”Siirtää kuntosalit uudelle aikakaudelle”

Tältä näyttää Advagymin keskusyksikkö.

Kuntokeskus Riihimäki tuo yhdessä yhteistyökumppaninsa Omasalin kanssa asiakkailleen Advagymin, joka tuo älyteknologian osaksi treeniä ja jokaisen kuntosalijäsenen älypuhelimeen.

– Kuntokeskus Riihimäki on Suomen ensimmäinen kuntosali, joka ottaa Advagymin käyttöön. Kyseinen sovellus ja siihen liitettävät älylaitteet on lanseerattu vasta tämän vuoden alussa, joten kyse on varsin tuoreesta innovaatiosta, Omasali Oy:n toimitusjohtaja Elina Koponen sanoo.

Omasali Oy on kehityksen eturintamassa, sillä se tuo Advagymin ensimmäisenä Suomen markkinoille.  Järjestelmä on jo asennettu Kuntokeskuksen laitteisiin, joten sitä pääsee kokeilemaan välittömästi.

– Advagym siirtää kuntosalit tälle vuosituhannelle. Tuomme digitaalisuuden mukaan treenaamiseen, Koponen tiivistää.

Sonyn edustaja perehdytti Omasalin henkilöstön Advagymin käyttöön aikaisemmin tällä viikolla, kun järjestelmä asennettiin Kuntokeskus Riihimäen tiloihin.

Treenaaja voi ladata Advagym-sovelluksen maksutta älypuhelimeensa Applen tai Googlen sovelluskaupoista.

Advagymin äly piilee jokaiseen Kuntokeskus Riihimäen laitteeseen kiinnitetyssä pyöreässä keskusyksikössä, joka tunnistaa painopakan liikkeen ja rekisteröi jokaisen laitteella tehdyn toiston. Älypuhelinsovellus kertoo käyttäjälle, mikä on kyseisen liikkeen oikea suoritustempo. Sovellus laskee palautusajan ja kertoo, kun on hyvä hetki aloittaa seuraava sarja. Mikä tärkeintä, sovellus toimii käyttäjän henkilökohtaisena treenipäiväkirjana ja kerää dataa tämän kehityksestä.

Sovellukseen lisätään jatkossa Kuntokeskus Riihimäen asiakkaille räätälöityjä harjoitusohjelmia, jotka ovat ainoastaan asiakkaiden käytettävissä.

Treenaaja tunnistaa älykkäät laitteet Advagym-keskusyksiköstä, jollainen on asennettu jokaiseen Kuntokeskus Riihimäen laitteeseen.

Advagym-sovellus vaatii NFC-tunnistusteknologialla varustetun älypuhelimen. Käyttäjä ”aktivoi” halutun kuntosalilaitteen koskettamalla laitteessa olevaa Advagym-keskusyksikköä. Ennen käytön aloittamista on hyvä varmistaa, että NFC-toiminto on kytketty päälle puhelimen asetuksissa.

– Sovellusta voi käyttää ilman rekisteröitymistä, mutta parhaan hyödyn siitä saa rekisteröitymällä. Sen jälkeen sovellus alkaa kerätä dataa harjoituksista ja käyttäjä voi luoda sovellukseen myös omia treeniohjelmia, Koponen vinkkaa.

Koponen on innoissaan Kuntokeskus Riihimäen uudesta aluevaltauksesta.

– Nyt voimme hyvällä omallatunnolla sanoa, että olemme varsin edistyksellinen kuntosali koko Suomen ja jopa Euroopan mittakaavassa. Myös valmistaja (Sony) seuraa asiakkaidemme kokemuksia mielenkiinnolla.

HUOM! Kuntokeskus Riihimäen blogissa luvassa lähipäivinä tarkempia ohjeita Advagymin käyttöön, pysy siis kuulolla!